Eesti MuuseumiühingEesti Muuseumiühing

2021. aastal on Muuseumiöö korraldamisel paus

2021. aastal tõmbab Muuseumiöö hinge. Eesti Muuseumiühingu juhatus võttis detsembris raske südamega vastu otsuse, et 2021. aastal Muuseumiööd ei korraldata.

“Lugesime suve lõpus viimase muuseumiöö järel väga tähelepanelikult ööd korraldanud muuseumite tagasisidet – sealt jäi kõlama, et Muuseumiöö vajab ümbermõtestamist ja värsket lähenemist. Oleme hoolikalt jälginud ka viiruse-prognoose ning otsustasime, et võtame aastaks aja maha, paneme kokku uue meeskonna ning teeme pisut plaane, millises vormis muuseumide suursündmus võiks tulevikus toimuda: et oleks tore nii muuseumitel kui publikul,” sõnas EMÜ juhatuse esimees Inge Laurik-Teder.

Korraldajatele-kolleegidele Eesti muuseumitest: Loodame, et leiate aega meiega kaasa mõelda! Kui tahate ümbermõtestamise protsessi panustada, siis palume jätta oma kontaktandmed ja vastata ka ühele küsimusele

NB! Tuletame meelde, et rahvusvaheline muuseumipäev on nagu ikka 18. mail 2021. ICOM on selle pühendanud teemale “Museums Inspiring the Future” – muuseumid inspireerimas homset. 

Uudiste päises oleva foto autor on Mana Kaasik ja pilt on tehtud Tartu trüki- ja paberikunstikeskuses. Vaata galeriid Postimehes SIIT!

Soovime kõigile kolleegidele tervist ja mõnusat tulevikku vaatavat uut aastat!