Eesti MuuseumiühingEesti Muuseumiühing

Tule mõttevirgutusele-koolitusele “Kuidas laps õpib?”

Eesti muuseumid pakuvad lastele mitmekesiseid haridusprogramme. Muuseumid pingutavad väga, et nende pakutavad haridusprogrammid toetaksid ja täiendaksid riiklikke õppekavasid. Kuidas saab muuseumipedagoog haridusprogramme ette valmistades ja läbi viies kõige paremini kaasa aidata, et muuseumis kogetu lapses uute teadmistena kinnistuks?

Sügisel toimub Grete Arro eestvedamisel kaheosaline mõttevirgutus-koolitus, et mõista, kuidas tekib lapsel kontseptuaalne teadmine ning teada saada, kuidas töötavad lapse tähelepanu, töömälu ja pidurdusprotsessid. Seega annab koolitus teadmisi, kuidas muuseumiprogramme võimalikult lapsesõbralikult ja õppimist soosivalt läbi viia.

Kohtume kahel päeval, 26. septembril ja 10. oktoobril Eesti Lastekirjanduse Keskuses (Pikk 73, Tallinn), kl 10.30-14.30. NB! Tegemist on kaheosalise koolitusega ning ootame sind osalema mõlemal päev.

Foto: Markus Spiske, Unsplash

Päevakava mõlemal päeval

10.30-11.00 Saabumine ja tervituskohv
11.00-14.30 Koolitus 

Grete Arro töötab hariduspsühholoogia teadurina Tallinna Ülikooli Haridusteaduste instituudis ja väikese koormusega hariduspsühholoogia nõunikuna Haridus- ja Teadusministeeriumis. Alates 2005. aastast on ta töötanud teadurina erinevates hariduspsühholoogia valdkonna uurimisrühmades, mille üks põhifookusi on olnud üldpädevuste hindamine ja toetamine; samuti on tema huvifookuses mõtlemise arengut ja kontseptuaalset mõistmist toetavad õppimisviisid. Uurija ja õppejõuna huvitavad teda lisaks mõtlemise arengu teemale mälustrateegiad, õpimotivatsioon ning emotsioonide reguleerimise temaatika.

Osalustasu 35 eurot Muuseumiühingu liikmele ja 50 eurot mitteliikmele. Koolituse tasu palume hiljemalt 20. septembriks tasuda ülekandega Eesti Muuseumiühingu arveldusarvele Swedbank EE832200221057022917 või SEB EE691010052037346005. Kui on vaja vormistada arve, pane vajalikud rekvisiidid registreerimisvormil kirja.

Lisainfo ja registreerimine siin. NB! Tutvu ka koolitusele registreerimise kokkuleppega.

Kohtade arv on piiratud.

Ei ole veel Eesti Muuseumiühingu liige? Esita liikmeavaldus siin!

Lisainfo:

Anu Viltrop
anu@muuseum.ee
tel: +372 5665 9118