Eesti MuuseumiühingEesti Muuseumiühing

Alanud on registreerumine MUUSEUM 3.0 viiendasse lendu

Alanud on registreerumine MUUSEUM 3.0 viiendasse lendu, mis toimub 13.-15. novembrini Tallinnas, Naked Islandi kunstikeskuses (Laevastiku 3, Tallinn).

Seekordse koolituse peateemaks on “Muutuste juhtimine muuseumides“. Millest siis veel tasub 2024. a sügisel rääkida, kui mitte ühiskonna, kultuurivaldkonna ja muuseumide ees seisvatest väljakutsetest ning nende lahendamiseks vajalikest ja sageli rasketest muutustest. Maailm meie ümber muutub meeletu kiirusega ja muuseumid peavad nende muutustega kohanema. Sõltumata sellest, kas ees seisvad keerulised valikud on tingitud inimeste tarbimisharjumuste muutustest, ülikiirest tehnoloogilisest arengust või siis eelarvekärbetest ja inflatsioonisurvest, muutused ja nendega toimetulek on harva lihtne ja valutu protsess.

Kolme päeva jooksul räägivad eksperdid ja praktikud muutuste juhtimise võludest ja valudest, sh Ekke Sööt (Change Partners’i tegevjuht ja Eesti üks juhtivaid muudatuste eestvedamise nõustajaid), Rasmus Kagge (Agenda PR partner, ajakirjanik ja meedianõustaja), Karen Jagodin (Eesti Arhitektuurimuuseumi praegune ja Vabamu endine juht), lisaks veel mitmed muuseumijuhid. Programmijuht on Ragnar Siil.

Ja kui juba oleme Naked Islandi kunstikeskuses, siis paneme ka ise käed külge ja teeme läbi ühe praktilise koolituse. Ja kui juba oleme Creativity Labi ruumides, siis ei puudu ka juba traditsiooniline mänguline veinidegustatsioon eriti heade veinidega. Kuna seekordne koolituse teema on uus, siis on koolitusega oodatud liituma ka varasemate aastate osalejad.

Kogu info ja registreerimine on avatud aadressil https://muuseumikoolitus.ee/.
Registreerimine on avatud kuni 11. oktoobrini.

Programmi maksumus on 400 eurot osaleja kohta (käibemaksu ei lisandu). See sisaldab nii koolitust, lisaprogrammi, koolitusmaterjale ja toitlustust (sh õhtusööke). Eesti Muuseumiühingu liikmetel on võimalus taotleda stipendiumi 50% osalustasu katmiseks (200 eurot osaleja kohta).