Eesti MuuseumiühingEesti Muuseumiühing

Iga hääl loeb: aita valida 2025. aasta muuseumiöö teema!

Muuseumiöö 2025 otsib oma teemat. Septembri keskpaigast 7. oktoobrini sai iga huviline jagada oma mõtteid ja teha teema valikuks ettepanekuid. 

Suur, suur aitäh rohkete mõtete ja ettepanekute eest! Kui võtaksime kõik pakutud ideed järgemööda kasutusse, saaksime rahumeeli pool sajandit ühtejutti muuseumiööd teemadega ära täita. 🙂

Nelja enim hääli saanud teema seast on nüüd aeg valida välja oma lemmik!

2025. aasta on raamatuaasta. Küllap seetõttu oli kõige popimaks teemaettepanekuks Öös on raamatut!

Ebakindlad ajad ja mure tuleviku pärast on toonud esile soovi helguse ja kerguse järele. Küllap seetõttu on mitmeid kordi teemana välja pakutud Öös on armastust!

Üsna peagi pärast muuseumiööd, 20. mail, on mesilaste päev. Seetõttu laekus ettepanek valida muuseumiöö teemaks Öös on suminat!, et avaldada lugupidamist mesilastele ja pöörata tähelepanu ökosüsteemi haprale tasakaalule. Teemaettepanek Öös on uut ja vana! soovib aga mõtiskleda tarbimisharjumuste üle ning populariseerida taaskasutamist.

Taaskord oli popiks teemaks Öös on rahu! Selle teemaga on meil kokkuleppe, et see passib hästi siis, kui Ukrainal võit käes.

Seega ole hea – ava hääletusvorm – ja tee oma valik! Aega on selleks 4. novembrini. Tuleva aasta muuseumiöö teemaks saab enim hääli saanud variant.

Lisainfo:
Anu Viltrop
Eesti Muuseumiühing
Tel: +372 5665 9118